Sunday, 19 February 2012
Yoo, What Up?


Assalamualaikum dan Salam Pembuka Bicara

Hello. Hai. Hye. Hoi. Dan sebagainya. HaHa. Apa khabar awak semua!? Sihat? Harap semua sihat k. Hmp, Sorry sorry *sambil memasang lagu sorry sorry - Super Junior* Heh Heh. Hanis Rindu awak semua!! Yeah betul rindu awak semua. K. Sorry sebab dah lama tk Update blog. Sorry Sorry. Bukan sebuk tapi Malas -_-.  So nak start ceritsa dari mana? Let's Me Think? .................... Yeah saya cerita pasal hari Rabu, 8/02/2012. Selasa, 14/02/2012 and Jumaat, 17/02./2012. K malas nak panjang lebar ayat :p Heh Heh. K we Start Now!

Rabu. 8-02-2012.

This day is Merentas Desa. The best day. Memang tak letih pun lari. Seronok je :D The best thing is sampai je garisan penamat semua usha *Tengok* saya and kawan saya. Ish kejam. Malu wa. Tapi saya lari sorang je dulu. K saya cerita k. Cani waktu bunyyi wisel saya lari lah dengan kawan-kawan saya. Yelahkan, cakap je nak lari dengan kawan. Tapi bila sampai seksyen 1 saya lar sorang-sorang. Where there going? mereka jalan. Saya tak lrt lah nak jln. Mesti kene tunggu lama -.- So, saya ambil keputusan untuk lari seorang diri. Ewah!.  Nak dekat smpai pintu gate sekolah kawan saya panggil. Saya tunggu lah dia smpai. Then dia kata lari sama-sama. Saya ok je. sebab nak dekat buat apa nak semngat sangat kan? Sampai garisan penamat. Then ada nampak air Asam apa entah. Tak sedap. Manis sngat. Urgh! Minum jelah. Then beli air kat koop. Air mineral jepun. Lega rasanya. Sampai kelas Ambil kerusi kawan smbung then tidur atas tuh. Tak tidur pun sebenarnye, baring je. letih gila nak mampuzzz. Lol. That for this day. Next :>

Selasa, 14-2-2012.

This day sekolah saya ada buat latihan rumah sukan. But, untuk rumah Bend And PANGLIMA. Lol. Bend Kuning. Panglima Merah. Yeah saya panglimaa!!! Heh Heh. Suka. Tahun ni sayya semngat sikit. Lol. Sikit je pun. Heh Heh. Saya lari sungguh-sungguh. Baling sungguh sungguh. Lempar sngguh sungguh. Dan semua sungguh sungguh lah -.- HaHa. Lari tempat ketiga. Yeah Proud To Be Mah Self!. Suka gila. Waktu hari selasa ni saya tak bawak baju sukan pon -.- Then waktu perhimpunan pagi cg baru cakap ada latihan. Semua frust macam hape je -.- Lol. Saya call my ma suruh hantar. Selamat dia hantar :D So petang tuh pakai lah baju tu. Kalau tak baju kurng lah yang dipakai oleh hanis. Hew Hew :3 K Next story!

Jumaat, 17-2-2012.

Today nothing special -.- HeHe. Sahaja nak share. Hmp. K. Harini takde belajar sangat. Banyak gossip je :D  Then, lepas rehat saya tolong cg-cg kemas kantin. Tukar alat balut meja lah macam-macam lah. Best dho. Today takde special sngat. So ni je yg best untuk harini. HiHi.

FYI, 5 haribulan hanis ada exam. Wish me luck please? Saya harap saya dpt A untuk exam kali ni. Satu pun jadilah. Saya suka subjek Math and Science. So, harap dua-dua subjek ni lulus and A-B je. taknak C. Lol. Takut gila ni -.- WISH ME LUCK k. Sayang kau orang semua. Saya juga akan doa semua pembaca setia blog saya ni akan dapat A's untuk exam-exam yang ada disekolah awak semua. Amin Amin. So, bai. 

P/s: Saya akan update pada 25.2-26.2. Itu last update untuk bulan 2. Lepas exam baru saya update balik. More study dude. WISH ME LUCK. Ya Allah, makburkan lah doa kami ini, Amin. :) So baii!
Saturday, 4 February 2012
Immah Back!

Assalamualaikum dan Salam Pembuka Bicara

Hei awak semua! Rindu saya tak? Saya saya saya-saya-saya rindu blog ni. Saya tak rindu awak :p  K Typo. Saya pun rindu awak. Rindu sangat-sangat. Ewah! 2 Week saya tak on. Gila. Rasa macam best je. Yeah. That true. Memang best. Cey kau orang semua cuba. Best. Rugi tak cuba. Ewah. 

Btw, Saya tak on bersebab -///- Sebab apa? Ehem ehem *drum* Saya-saya-saya. Ahh malu nak cerita. K Cerita. Saya tak bayar BEROKband. Ahaha. Saa bukan taknak bayar. But, malas nak keluar ke pekan naik motor/kereta/helikopter/kapal terbanag/kapal selam and ect. Ewah melebih. Hmp, malas k. Sebab saya ni bnyak keje sekolah. Next year PMR.

Tuiton tak daftar lagi *tutup muka* HaHa. Bukan sebab apa tak daftar lagi. Cuma takde masa and my parents always busy with her jobs. Ouh god. Takut penuh jelah. Tuiton tuh dah lah pemes macam Kak Tyah. Eh typo. Dengar-dengar cerita tinggal 2 orang perempuan and 2 orang lelaki je yg boleh masuk now ni. Ouh no, Cepat nye penuh. Lol. Harap cepat lah mak ayah saya daftar. LoLoLoLo.

Back too topic! Saya takde idean pun sebenarnye nak cakap. Lolz. Merepek dah ni. Bytheway sumpah rindu gila kat blog. Bila tak on study lah macam biasa :p dapat on buku ke mana pen kemana. Hahaha. Saya lettew. Wakaka. Btw, sejak akhir-akhir ni kan saya suka tweet bende yang berfaedah. K Bangga kejap :) Like isteri bla bla bla... Apa semua lah. *malas nak print screen* Best. Ramai retweet. *Bajet+bangga* Lol. Tak ada apa yang nak dibangga kan hanis.

Cerita pasal twitter+tweet ni kan. Ayuk follow twitter saya ni dia [CLICK] Follow k. Hmmp, follower(s) saya dah 650+ A'dulillah. Syukur wey. K taknak ngalah [kalah] Itu bahasa orang perak. Cop!~ Kenapa cerita meraban ni? Lol. hanis. Awak nak tahu tak cerita sekolah pada minggu minggu lepas. Cop! Nak tak? Taknak taknak. Kan? Nak. Lol. Nak cerita lah ni -.-

Siapa dah start Merentas Desa, Siapa dah habis merentas desa bla bla bla? Dah. Ouh  copat nyee. Ewah! Hmp, hanis patut nya merentas desa pada hari Rabu minggu lepas. Berapa haribulan entah lupa -///- Tapi. Disebabkan hujan tak leh buat. Bersemangat kami menjerit. K back too topic. So pada hari rabu Minggu ni kami akan adakan Merentas Desa Belah....... Pagi. Yey, Bags pun. Sebab perak hujan belah petang. Yeke? eh entah lah.

Tapi kan bagus pun buat belah pagi. Petang tuh boleh koko :D Tak tahu letih ke? Leth memang letih tapi best. Duduk rumah tidur je pun tak boleh buat apa juga :) Dah habis cerita tentang Merentas Desa. Now cerita pasal Hari sabtu tu. You know, Hari sabtu iaitu harini :p School kami ada buat ceramah ke motivate. Entah. Lol. Best -.- Saya tidur. Mentang-mentang tidur duduk sebari crush saya, Then dia pun tdur jugak. Kwajo. Lol. Bukan crush saya. Crush ........... Taknak buang waktu ubuh nama dia. ewah taknak ngalah. Lolz. 

I think sampai sini jelah ceramah panjang lebar. bukan ceramah karangan Bi+BM saya pada hari ni. Lolz. Saya ada bnyak keje nak dibuat. Dah srtop mengaip. Takde idea. Lolz. Sho baii.

Btw, Salam Maulidur Rasul.For all Muslim. I, You, We, And All Muslim Love Prophet Muhammad. Isnin and Selasa cuti. Wee~ Bestnyee. I Love It. Lol.

Beideway, Design baru. Skin lettha. Big clap and thanks too you. I Love All Your Skin. Matured and amazing. Love it. Baii. 
Wednesday, 25 January 2012
Just Post.

Assalamualaikum dan Salam Pembuka Bicara

Apa khabar semua? Ewah! Saya tidak mempunyai masa untuk edit blog dan............... Takde masa nak update. Ayat saya..... Tak boleh baku lagi ke? Ewah! Kenapa title saya panjang titik[........................] nye pun? Ewah! Saya tahu berlambak ewah dalam post ni. Saya pun tak tahu pasai pa? Eh, awak semua nak tahu tak? Facebook tengak gila. dia tengah mintak belaian manja penyepak saya. ewah. Saya sayang twitter saya. Eeh, cerita pasal twitter jum follow twitter saya? ni dia saya sayang Twitter saya.

Awak semua nak tahu tak satu rahsia. Ewah! Takde lah rahsia mana tapi............. Ahh what ever. Saya kan............ suka tengok twilight and vanilla coklat. ewah. rahsia ke tu? Tak macam rahisa kan? ahahaha. K saya tak on dah berapa zaman entah la. Ewah! Saya tak on start hari isnin. Eh, terlupa nak cakap. CNY. Ang pau laii laii. ewah! Awak semua nka tahu tak? k tak cerita memang tak tahu lagi -_- Kat rumah saya ada 10++ kotak limau. Wacayasamalu. Thanks all uncle auntie unctie. What ever. Saya tak suka limau pun sebenarnye. Masam beb! Saya akan termuntah sama itu limau. biar ada berlambak pun saya tak mkn. ewah, saya pernah mkn 2 biji je. then buang. Wkaka.

Wkatu saya tak boleh on kan aawak....... Saya sedih. Tsk tsk tsk. Memang rasa nak campak b.band. Wifi segala bendelah kan.Kat rumah auntie pun takde wifi. Saya sebenarnye terkejut gila lah kan?. Then, jalan-jalan sekitar taman auntie takde sorang pun ada wifi. Gila terkejut saya wey. Taman kaya-kaya pun takde wifi. Mungkin all too guna b.band. Urghh! Takpa. Then tengah tidur kat hotel. Sebab my auntie pergi **. What?! I Gonna Miss You Auntie. Okay. Forget it. Saya buat drama lah awak. Ahaha. Apa hako merepek *Ieya Kepeng* Takde kene mengena. K lah i think that all. So, alau ada stoly bawu saya stoly dengan awok semua. Ewah ayat.......................

Tajuk tuh sahaja je sebenarnye. Takde idea nak ubuh tajuk kebende entah. Saya tak on 3 hari. Gila saya tak percaya. Then, IMMA GONNA MISS MY AUNTIE. Dia pergi ** 2 years. K. Bye auntie. Bye. 
Friday, 20 January 2012
CNY! Sat & Sun.... Mon, Tues, And Wed are holidays!

Assalamualaikum dan Salam Pembuka Bicara 

Apa khabar semua? Sihat? Ahamdulilah jika semua sihat. Rindu saya tak? Tak? Saya rindu awak MA *.* Wooooo~ Awak lupakan ~.~ Saya sebenarnye ada edit post sesuatu.. tapi, saya deleted. sebab saya tahu dia amat membosan kan. Eeh, apa yang sudah saya merepekkan ni? Kembali pada tajuk.

Ewah! Panjangnye title saya. Sebelum itu, Selamat Tahun Baru Cina! Gong Xi Fa Cai *betul ke?* HiHi. Awak awak, kasi la limau purut* Limau kat saya. Ewah! Saya, saya, saya, tak mkn pun -_- HeHe. Saya memang tak mkn limau tuh. Tak minat la. Alamak, nampaknye saya lar dari tajuk lagi ni! Tak boleh jadi ni.

Sekolah saya cuti selama, 3 hari selepas hari ahad. Woho, lamanyeee -.- Suka sangat dapat cuti macam tu. Kan best kalau cg saya kasi 2 hari tuh cuti. Eeh, Melebih pulak saya ni -.- HiHi. Sekolah awak berapa hari cuti? Mesti seminggu kan? Sebenarnye saya tak tahu nak post apa. HikHik. Hmpp, Saya cerita tentang sch lah. Haa~ Ayuk Ayuk.

Waktu hari rabu harituh, kami semua pelajar. Ewah! Daftar unit uniform segala bende untuk koku. Saya ambil. Kadet Remaja Sekolah, Badminton -_- and Kh [ERT] Yeah! Saya nak memasak tuu~ :D Patutnye, KH tu saya tak masuk. Waktu Form1 saya masuk Sains Sosial. Tapi tak best and tak bnyak belajar kat sains sosial tu. Haih, Saya tukar jelah kan :D KH ada cg yang best, tuh yg nk msuk tuhh -_- Sekolah kami yg tak boleh tukar unit uniform jelah kut?! Ehehehe. 

Hmpp, Saya rasa ni jelah kut saya nak post, takde idea dah. Lolz. Bole pulak cenggitu. HikHik. Untuk cuti kali ni, Takde homework di beri leh guru saya, Yeahh. Happy nihh :) Hoho. K lah. Bye!~

p/s : Saya buat post ni selama 2 hari. Wkaka. Sebab tak sempat nak siap kan :D K Bye!~
Saturday, 14 January 2012
Saya Kembali Dengan Senyuman

Assalamualaikum dan Salam Pembuka Bicara 

Apa khabar semua? Rindu saya tak? Tak? HikHik, Rindu awak semua!~ Saya sudah menukar URL, juga sudah buang semua post-post lama di blog ini! Saya tak larat nak simpan semua kisah lama. Tak larat lagi saya ingin tanggung beban memanahan semua dosa. Saya ingin meluah dekat semua. Tapi apakan daya saya tidak mampu! Saya buat semua ini kerana awak semua. Saya tidak mahu keluar kata-kata kesat lagi. Tidak tidak! Saya ingin berubah pada tahun ini. Doakan saya okay? Terima kasih awak semua. Macam mana dengan blog saya? Cantik atau tidak? HikHik. Anda semua boleh Coment ataupun kasi tahu di CBox saya. Kritikkan pedas, manis, pahit, juga masin amatlah saya hargai. Terima Kasih :)

Terima Kasih pada sahabat juga teman-teman blogger yang lain kerana sudi menjenguk blog saya ini. Saya tidak lagi mempunyai idea untuk meng-update atau meng-edit blog ini. Kerana saya tidak lagi boleh online seperti dulu lagi. Dirumah sekarang saya mempunyai peraturan ketat seingga tidak boleh dilonggarkan lagi! Ohman~ Teruklah kalau macam ni :( Tapi takpa, demi pelajaran saya sanggup buat sedemikian. Saya harus buat sedemikian kerana saya akan menduduki PMR pada tahun depan iaitu, 2013. Tahun terakhir PMR. Maksud saya, Selepas 2013 tiada lagi peperiksaan yang bernama PMR. Maknanya 2014 tiada PMR, dia akan terus ke SPM. Wah!~ Selamatlah batch 1999 and sekiannya. Tapi, anda akan terus ke peperiksaan besar, bapa peperiksaan. Ewah!

Saya nak beri pengunguman sedikit. Dengan ini saya ingin beritahu bahawa~ Saya hanya kan online pada hari Jumaat, Sabtu, dan Ahad sahaja. So, pada semua~ Maaf jika saya tak balas mesej, coment dan segalanya. Saya hanya akan on twitter. Itupun via txt. So, pada sesiapa yang menegur saya di twitter? saya akan balas. Tetapi, jikalau di Blog, FB! Saya takkan balas. Maaf bnyak-bnyak. Saya hanya akan balas jika saya on guna android. Jika guna Phone. Maaf!~

Okay rasanya setakakt ini sahaja kemampuan saya menaip. Maaf dipinta jika anda semua bosan sama blog saya. Al-maklumlah saya dah deleted semua post lama. Taknok ingat lagi :) Jika anda masih lagi mahu membaca diblog saya ini, Rajin-rajin lah dtg dan follow di blog saya ini :) Mana nak tahu kut-kut, saya ada update^^ Selamat membaca dan beramal. cewahh 

Saya akan merindui awak semua. Dan.... Terima kasih pada semua yang dah follow saya :) Sekarang follower's blog saya sudah... 400++ Ewah, Terimas *o* Sayang awak semua ._.
←newer post
older post→


leave love letter
footprint
No Harsh word. and respect mine. Baii
Somewhere Only We Know...
"you and i are under one sky"
claps
credit section
Layout made by chocolettha.
Background from ixora's.

About Me (hover here)
The name is Hanis Filza. 14teen this year. The simple and the Hyper girls. Love science and Math. Want succes in PMR. pray for me. I hope i get 4A-8A. what ever follow me. Baii!
Wanna follow me. Click+Follow